Ni se vrnilo z ražnjico

  16. 10. 2018

V našem vsakdanjem življenju uporabljamo rakete, ne da bi jim pomislili.

Verjetno najbolj očitna vsakodnevna zvonjava je kabelska vez, s svojo linijo zob, kar pomeni, da se kravato lahko potegne samo in nikoli ne popusti. Ratchets pustijo voznike skozi turnstile. Stopijo valjarji, ki se premikajo nazaj; zaklenejo lisice.

Klikni zvok, ki ga slišite, ko zasukate ročno uro, je klinec s klikom na vsak zob prestavnega kolesa.

Enostavno postavite, omogočajo gibanje samo v eni smeri. Poskusite iti po drugi poti, in zamašek je tesno zaklenjen.

Za mnoge je beseda "ražnja" sinonim za vtičnico. Prvi vrezani ključ je bil izumil JJ Richardson v Ameriki leta 1863, kot odgovor na tekmovanje, ki ga je vodila revija Scientific American, da bi spodbudila nove izume.

(Če imate nekaj prikritih sprememb, ki se vrtijo okoli, si lahko kupite enega od prvotnih Richardsonovih originalnih ameriških državljanskih vojnih vijakov, ki prodajajo na Ebayu za hladne 1.500 £ ...)

Osnovni ratchet ima dva glavna dela. Prva je okrogla prestavna ročica ali linearna stojala z izrezanim zobom, ki zagotavljajo gibanje le v eni smeri.

Pawl, ali "klik", stika s temi zobmi. Pawl lahko potuje po zobah eno smer, vendar ne more vrniti drugega.

Ratchet ročaji so kot nalašč za majhne prostore. Če v vaši opremi ni prostora za ročaj, ki se popolnoma vrti, vam omogoča, da pritrdite pritrdilni element v drobnih korakih toliko, kolikor se vam zdi potrebno. Ročico lahko obrnete nazaj, ne da bi sprostil sponko, in nadaljujte s tem, dokler ne dosežete desne tesnosti.

In s tem, da zagotovi, da upravljavec uporablja le ustrezno količino sile, ki je potrebna za izvedbo potrebnih prilagoditev, lahko rakete zaščitijo tudi stroje, ki jih uporabljajo.

Na Nexusu imamo na zalogi vrsto ročk, ki jih uvažamo iz domovine domače vojske - Amerike. EHC - Electronic Hardware Corporation - v New Yorku trenutno proizvaja največje število kontrolnih gumbov, ki so na voljo po vsem svetu.
EHC spenjalna ročica vključuje nastavljiv ročaj za ročaj, prilagodljiv ročaj s serijsko ročico in serijsko ročico za prilagodljive kovine.

Ročaji za kovinske prevleke so iz nerjavečega jekla iz legiranega jekla, ki omogočajo uporabo največjega navora.

Idealne so za omejene spenjalne prostore ali posebne položaje vzvoda in podobno kot vsi kompleti, ki jih ponuja Nexus, prihajajo v različnih velikostih in možnostih.

S preprostim dvigovanjem in vrtenjem deluje ročaj, ki ga lahko dvignete in premaknete na pravo mesto, da dosežete stopnjo vpenjanja. Ročaj je vzmeten - tako, ko se sprostijo, se bo zategnilo.

Ročke so opremljene s plastičnim pokrovčkom, da se izolatorju iz električnega omrežja zagotovi izolacija.

Tukaj si lahko ogledate Nexusovo vrsto EHC ročk na ročaji tukaj http://nexuscomponents.co.uk/Products/Control-Knobs/Ratchet-Handles

Fotografija, ki jo 2Photo Pots na Unsplash